Skip to content

Concept, ontwerp en projectleiding van de afdeling Kunstuitleen. De ontwikkeling van een nieuwe aanpak, begeleiding van het team en ontwerp van de inrichting. Dit resulteerde in hogere bezoekcijfers. DOK en de afdeling Kunstuitleen werden aantrekkelijker voor herhaald, verlengd en een meer divers bezoek.

De toevoeging van ‘Hallo wereld!’ biedt een mini makers library als atelierplek waar je samen je eigen wereld kunt ontdekken en kennis construeren via kinderliteratuur, kunst en wetenschap.

In Hallo wereld! zijn vijf basis werkstations te vinden; Magazijn met gerecyclede materialen om zelfstandig constructies te maken, een glazen wand om elkaar en wat je maar wilt te tekenen, spelen in lichtprojecties, een Schaduwatelier en een lichttafel voor lezen, schrijven en beeldend onderzoek.

Kinderen van 3-7 jaar kunnen er met elkaar zelfstandig leren, spelen en hun eigen verhaal vertellen en verbeelden. Ouders spelen van harte mee met de kinderen, maken zelf iets,  praten met elkaar, kijken en lenen kunst  of gaan een boek of krant lezen.

Het project draait na coaching en een inwerkperiode met de medewerkers van DOK met nauwelijks extra personele inzet. Door materiaalgebruik en inrichting zijn ook de materiaalkosten laag. Er is dagelijks iets te doen. Er wordt hiermee bezuinigd op het organiseren van losse activiteiten.

Hallo wereld! kwam tot stand in opdracht van bibliotheek DOK.

Hallo wereld! werd door het team zelfstandig uitgebreid met prachtige nieuwe werkstations als de kliedercouveuse, de letterfabriek en de zintuigenkast.

Halo wereld! is Reggio geïnspireerd en past binnen het concept van de bibliotheek van 100 talenten.

Na ruim 5 jaar is de Kunstuitleen afdeling gesloten en is de inrichting opgenomen in een nieuw concept van DOK voor de jeugd: OPEN.

“Je ziet alleen maar wat je ziet …maar wat zien we eigenlijk?”

Citaat M.C. Escher

Project details

Expositie:
research, inhoudelijk en visualiseringconcept, grafisch en ruimtelijk ontwerp, multimedia presentatie, audioroute, tentoonstellingsteksten.

Catalogus:
inhoudelijke tekst, grafische opmaak, realisatie.

Back To Top